Продукти:
• 4 малки скумрии (около 1,2 кг)
• 2 твърдо сварени яйца
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 25 г желатин
• 1 лимон
• зелена салата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистените и измити цели риби пускаме в гореща подсолена вода, поръсваме с черен пипер и варим 10 минути. Прецеждаме и нареждаме в елипсовидна чиния, като запазваме главите и опашките им.
От виното и 500 мл бульон правим сос, който смесваме с предварително разтворения желатин. Оставяме да се охлади и с четка намазваме скумриите. Когато първият пласт се стегне, намазваме отново и така до свършване на желето.
Отстрани подреждаме резенчета лимон, листа зелена салата, клонки магданоз, кръгчета яйца. Държим рибата в хладилника и я сервираме студена.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...