Продукти:
• 1 бяла риба
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1/2 ч.л. оцет
• 20 г желатин
• 5 зърна бахар
• 5 зърна черен пипер
• 2-3 дафинови листа
• 10 маслини
• 2-3 кисели краставички
• 1 сварено яйце
• 1/2 к.ч. олио
• 300 мл рибен бульон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим бялата риба заедно с нарязаните моркови, целина, дафиновия лист, черния пипер, оцет, сол и бахар. Изваждаме сварената риба и я обезкостяваме.
Намокряме съд с форма по желание и го намазваме с разтворения желатин. Когато се сгъсти леко, нареждаме моркови, краставички, нарязани различно, листенца магданоз и разполовени маслини. Доливаме още малко желатин.
Нареждаме нарязаната на парченца риба, като между тях слагаме от зеленчука, врял с рибата, и накълцаното на дребно твърдо сварено яйце. Отгоре заливаме с останалия желатин и оставяме да се втвърди.
Обръщаме върху голяма чиния и след известно време махаме формата. Така приготвената риба сервираме залята със сос ревигот - майонеза, разбъркана с наситнено твърдо сварено яйце, магданоз и горчица.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...