Продукти:
• 2 пъдпъдъка
• 2 ивици сланина
• 20 г желатин
• 20 г краве масло
• няколко консервирани гъби
• 20 г среда хляб
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 домат
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме плънка от пастета, нарязаните гъби, натопената в мляко среда от хляб, нарязаните дробчета на пъдпъдъците, черен пипер и сол. Напълваме пъдпъдъците с тази смес и ги обвиваме с тънко отрязаните ивици сланина.
Разтопяваме маслото в тиган и изпържваме птиците от всички страни, като предварително ги поръсваме със сол и черен пипер. Доливаме 1 к.ч. вода, захлупваме и оставяме да се задушават.
Разтопяваме желатина в 500 мл и оставяме да заври на слаб огън, като непрекъснато бъркаме. Снемаме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и смесваме с резенчета домат и лимон и няколко гъби.
Изсипваме в две купички, а отгоре слагаме изстиналите и освободени от сланината пъдпъдъци. Наръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме на студено да желират.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...