Продукти:
• 500 г чери доматчета
• 250 мл вода
• 1 пакетче желатин
• 1 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• босилек, сол
Начин на приготвяне:
Потапяме желатина във водата и го оставяме да кисне 5-6 мин. После при непрекъснато бъркане загряваме на огъня, като не позволяваме на сместа да завира. Бъркаме, докато желатинът се разтопи.
Бланшираме доматчетата и ги размесваме с накълцаните чесън и босилек. Посоляваме на вкус и разпределяме доматчетата в малки формички, намазани със зехтин. Заливаме с разтворения желатин и оставяме формичките 4-5 часа в хладилника.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...