Продукти: (за 5 парчета)
• 1 пакет готови кори
• 1 к.ч. захар на кристали
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. сусам
• 1 пакче краве масло
За сиропа:
• 2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме смлените захар и орехи и изпечения сусам. Разтопяваме маслото.
Разстиламе корите и ги разрязваме на две по широчина. Вземаме едната половина на корите и две по две ги мажем с масло. Поръсваме ги със захарта, орехите и сусама. Същото правим и с другата половина.
Навиваме корите по дължина. Слагаме ги да се пекат на умерена фурна. След като са готови, ги поставяме в малка тенджерка и ги поръсваме с останалите орехи, сусам и захар.
Приготвяме сиропа: Сваряваме водата и прибавяме захарта и ванилията. Оставяме сиропа леко да се сгъсти. Заливаме изстиналата баклава с топлия сироп. Оставяме да престои 1 час и я сервираме.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...