Кулинарни рецепти » Марокански понички

 Марокански понички

Продукти:

• 1 кг брашно
• 30 г мая
• 1 щипка сол
• 2 каф.л. захар
• 4 ч.ч. вода
• 1 яйце
• олио за пържене

За сиропа:

• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти и измесваме меко тесто (при нужда добавяме още малко вода). Оставяме тестото за 1 час в купа, покрита с фолио, и завиваме с кърпа.

С намокрени ръце измесваме отново тестото и го оставяме още половин час.

Загряваме олиото, от тестото оформяме топки с дупка в средата като геврек и пържим от двете страни до златисто.

Смесваме продуктите за сиропа и топим всяка поничка. Вместо сироп може да поръсим с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало