Продукти:
• 130 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г захар
• 4 яйца
• 1 ванилия
• олио за пържене
За сиропа:
• 250 г захар
• 250 мл вода
Начин на приготвяне:
Кипваме на огъня 250 мл вода, към която сме прибавили маслото и захарта. Веднага и наведнъж изсипваме брашното. Прибавяме ванилията и бъркаме интензивно в една посока, докато получим гладко тесто.
Щом тестото започне да се отделя от съда, сваляме от огъня. Изчакваме тестото да се поохлади и прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме интензивно по 5-6 мин след всяко яйце.
В дълбок съд сгорещяваме олиото. С лъжица вземаме от тестото и пускаме в олиото. Изпържваме еклерите до златисто и ги оставяме да се охладят.
През това време загряваме на огъня водата за сиропа заедно със захарта. Варим 3-4 мин и заливаме с горещия сироп изстиналите еклери.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...