Продукти:
• 1 пакет готово бутертесто
• 180 г смлени орехови ядки
• 1 ч. л. канела
• 1 яйце за намазване
За сиропа:
• 500 г захар
• 500 мл вода
• 1 пакетче ванилена захар
• сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Оформяме две платки от бутертестото с размерите на тавата, в която ще печем. Едната платка слагаме в тавата. Смесваме орехите и канелата и разстиламе равномерно върху нея. Покриваме с втората платка, която намазваме с разбитото яйце.
Баклавата нарязваме на квадрати или ромбове. Печем в предварително загрята умерена фурна (около 180°С).
Приготвяме сироп от захарта, водата, ванилията и лимоновия сок и го охлаждаме. След изпичането го-рещата баклава заливаме със сиропа.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...