Продукти:
• 100 г ориз
• 450 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 4 яйца
• настърганата кора на 1 лимон
• 5 с.л. краве масло
• счукани орехи за овалване
• карамфилчета за украса
За сиропа:
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. вода
• 1-2 щипки канела
Начин на приготвяне:
Сипваме почистения и измит ориз в леко подсоленото мляко и варим, докато получим гъста каша. Изчакваме да изстине, прибавяме 2 разбити яйца и настърганата лимонова кора и разбъркваме.
Оформяме от сместа крушовидни сладки, като подваме в широката им част по 1 карамфилче за украса. Потапяме крушките в останалите разбити яйца, овалваме ги в счуканите орехи и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло.
Приготвяме сироп от изброените продукти и заливаме с горещия сироп охладените крушки.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...