Кулинарни рецепти » Меринги

 Меринги

Продукти:

• 600 г козуначено тесто
• 300 мл вода
• 300 г захар
• няколко капки ромова или конячена есенция
• разредено пелте или бита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Втасалото козуначено тесто слагаме в малки намаслени и набрашнени къдрави формички и печем в предварително загрята и силна фурна около 1 час.

Оставяме сладкишчетата да изстинат и ги топим в сварения умерено гъст сироп. Напоените меринги разрязваме напречно и пълним с пелтето или разбитата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало