Кулинарни рецепти » Арабско реване

 Арабско реване

Продукти:

• 7 яйца
• 450 г бяло брашно
• 400 г кисело мляко
• 350 г захар
• 1 бакпулвер или 1 ч.л. сода за хляб
• настъргана лимонова кора

За сиропа:

• 750 г захар
• 2 ч.ч. вода
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Бием в тенджерка с дебело дъно на тих огън яйцата и захарта до стопяването на захарта. Сваляме от огъня и продължаваме биенето като прибавяме на порции пресятото с бакпулвера брашно и киселото мляко. Ароматизираме с ванилия и малко настъргана лимонова кора.

Намасляваме и набрашняваме продълговата тавичка, изсипваме тестото и печем в затоплена силна фурна.

Сваряваме гъст сироп и заливаме с него още топлото реване. Покриваме с чиста кърпа и оставяме сладкиша добре да се напои.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало