Кулинарни рецепти » Реване с грис и брашно

 Реване с грис и брашно

Продукти:

• 7 яйца
• 3 с.л. брашно
• 6 с.л. грис
• 2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Разбъркваме поотделно жълтъците и белтъците. Слагаме белтъците върху жълтъците и внимателно разбъркваме отдолу нагоре. След това постепенно сипваме лъжица по лъжица гриса и брашното, като през цялото време леко разбъркваме.

Намасляваме тавичка, покриваме я с бяла хартия, която да покрива дъното и стените на тавичката, и изсипваме сместа върху хартията. Слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. След няколко минути намаляме огъня и допичаме в умерена фурна.

Оставяме реването да изстине, надупчваме го с вилица и го заливаме с горещ сироп, който сме приготвили от захарта и 2 ч.ч. вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало