Кулинарни рецепти » Яйца на очи по тревненски

 Яйца на очи по тревненски

Продукти: (за 4 порции)

· 4 яйца
· 4 филийки сух бял хляб
· 1 ч.ч. бяло вино
· 1 морков
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2-3 гъби
· 1-2 с.л. брашно
· 60 г краве масло
· 1 дафинов лист
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме половината от маслото и изпържваме хлебните филийки.

Възвираме 1 л вода заедно с виното, чесъна, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз, нарязаните на колелца лук и морков, черен пипер и сол на вкус. Счупваме яйцата над водата и ги варим 4-5 мин. Изваждаме ги и върху всяка филийка слагаме по 1 яйце.

Прецеждаме соса от варенето, прибавяме ситно нарязаните гъби, сгъстяваме с брашното, подправяме с останалото разтопено масло и заливаме яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало