Кулинарни рецепти » Яйца с праз

 Яйца с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 стръка праз
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го пържим в сгорещеното олио. Щом омекне напълно, сипваме олелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън.

После прибавяме яйцата, които сме разбили с 1-2 с.л. вода и малко сол. Продължаваме да готвим, при непрекъснато бъркане, докато белтъкът побелее. Накрая поръсваме с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало