Кулинарни рецепти » Щраусови яйца

 Щраусови яйца

Продукти:

• 6-8 твърдо сварени яйца
• 250 г кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. смлян кимион
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

С малко вода омесваме каймата и нарязаните на ситно лук и магданоз. Посоляваме и поръсваме с кимион и черен пипер.

Обелваме яйцата и всяко едно завиваме в кайма. Нареждаме получените топки в тавичка и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с вода или бульон.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало