Продукти: (за 4 порции)
• 4 яйца
• 8 чушки
• 8 домата
• 3-4 глави лук
• 200 г кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Отрязваме капачета на доматите и с лъжичка издълбаваме меката част, нарязваме я на кубчета и я посоляваме. Настъргваме лука на ренде.
Сгорещяваме олиото, прибавяме доматите и пържим 10 минути. Прибавяме нарязаните чушки и нарязания на кубчета кашкавал. Заливаме сместа с прясното мляко и държим на огъня, докато се разтопи кашкавалът.
Сваряваме яйцата твърдо, обелваме ги, нарязваме на четвъртинки и разпределяме на порции. Подправяме със сол, червен и черен пипер, заливаме с приготвената смес и наръсваме със ситно нарязан магданоз. Поднасяме ястието с топъл хляб.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...