Продукти:
• 1 връзка пресен лук
• половин връзка пресен чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло,
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Лука и чесъна нарязваме на ситно, запържваме леко в маслото и поръсваме със сол и червен пипер.
Разбъркваме яйцата с брашното и добавяме киселото мляко. Заливаме лучената смес с яйчената без да бъркаме, само с вилица правим пътеки, за да не загори.
Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...