Кулинарни рецепти » Задушен праз с яйца в глинен гювеч

 Задушен праз с яйца в глинен гювеч

Прoдукти:

• 4 стръка праз
• 6 яйца
• 200 г олио
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на колелца. Сипваме олиото в глинения гювеч и изпържваме праза, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Отгоре чукваме едно по едно яйцата, захлупваме гювеча и печем, докато се забулят яйцата. Сервираме ястието поръсено с червен пипер.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало