Продукти за 8 порции :
· 100 мл прясно мляко
· 9 яйца
· 1 филия хляб
· черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме 8 от яйцата, изстудяваме и ги обелваме. Срязваме ги напречно, малко по-горе от средата. Изваждаме жълтъците, пасираме ги и ги смесваме с натопената в мляко и надробена на трохи филия. Подправяме със сол, черен и червен пипер на вкус.
Прибавяме деветото сурово яйце. Всичко омесваме много добре. С тази смес , пълним белтъците, а отгоре затваряме с отрязаните белтъчни капачета. Нареждаме яйцата в намаслена тавичка, а между тях разпределяме остатъка от пълнежа. Запичаме в силна фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...