Продукти: (за 4 порции)
· 8 средно големи домати
· 8 яйца
· 1 ч.ч. настъргано сирене
· 1 ч.л. червен пипер
· 2-3 с.л. олио
· сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на тънки филийки. Нареждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме и леко ги запичаме в умерена фурна.
Щом позасъхнат счукваме отниско върху тях яйцата, като внимаваме да останат цели. Поръсваме отгоре настърганото сирене и червения пипер, поливаме с олиото и печем, докато яйцата се втърдят.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...