Продукти: (за 4 порции)
· 8 средно големи домати
· 8 яйца
· 1 ч.ч. настъргано сирене
· 1 ч.л. червен пипер
· 2-3 с.л. олио
· сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на тънки филийки. Нареждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме и леко ги запичаме в умерена фурна.
Щом позасъхнат счукваме отниско върху тях яйцата, като внимаваме да останат цели. Поръсваме отгоре настърганото сирене и червения пипер, поливаме с олиото и печем, докато яйцата се втърдят.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...