Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г кайма
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Режем яйцата на половинки и отделяме жълтъка. Затопляме 1 с.л. олио в тиган, слагаме надробените жълтъци, каймата и ситно нарязания лук и запържваме. Добавяме сол и черен пипер. Сваляме от огъня и оставяме встрани.
Затопляме фурната на печката на 180 градуса. Пълним белтъците със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с олио. Печем 5 минути.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...