Продукти: (за 4 порции)
· 4 филийки бял хляб /без кори/
· 2 с.л. масло
· 4 изпържени в масло яйца на очи
· сол, черен пипер
За соса:
· 2 с.л. краве масло
· 1 ½ с.л. брашно
· 1-2 ч.л. захар
· 2-3 с.л. доматен сос
· половин кубче зеленчуков бульон
· ситно нарязан магданоз
· сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме филийките хляб до поруменяване в сгорещеното масло. Отцеждаме ги и ги разпределяме по чиниите.
Загряваме мазнината за соса и пържим в нея брашното. Прибавяме доматения сос, наливаме малко вода, подправяме със сол, черен пипер, захар и зеленчуковия бульон и сгъстяваме соса на котлона. Подправяме с наситнен магданоз.
Изпържваме яйцата на очи. Слагаме по едно яйце върху всяка филийка и наоколо заливаме със соса.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...