Продукти: (за 2 порции)
· 500 г киселец
· 6 яйца
· 1 к.ч. счукан сухар
· 1 к.ч. кисело мляко
· 60 г краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Счупваме 4 яйца над вряща подсолена вода и ги варим, докато се забулят. Сваряваме киселеца в подсолена вода и го нарязваме на ситно. Изпържваме сухара в половината от маслото, прибавяме киселото мляко, посоляваме и сипваме киселеца.
Възвираме на огъня и прибавяме останалите разбити яйца. Изсипваме в чинии за сервиране и слагаме отгоре забулените яйца. Заливаме с останалото масло, в което сме запържили червения пипер.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...