Продукти: (за 4 порции)
• 8 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 800 г домати (пресни или от консерва)
• 3 скилидки чесън
• 3 с.л. краве масло
• 200 г мек кашкавал
• 3 с.л. сметана
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. масло. Прибавяме ситно нарязаните домати и разбъркваме. Сипваме счукания чесън и задушаваме 15 минути. Подправяме с черен пипер, риган и сол.
Обелваме яйцата, срязваме ги наполовина и изваждаме жълтъците. Намачкваме ги и ги смесваме със сметаната и рендосания кашкавал. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и напълваме белтъците.
Намазняваме форма за печене, изсипваме доматения сос, отгоре подреждаме пълните половинки яйца и запичаме ястието 15 минути във фурната при температура 220 градуса.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...