Кулинарни рецепти » Яйца по баски

 Яйца по баски

Продукти: (за 4 порции)

· 4 яйца
· 30 г краве масло
· 3 с.л. олио
· 4 тънки парчета шунка или пушено месо
· 800 г домати
· 2 чушки
· 2 скилидки чесън
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.


Изпичаме чушките и ги нарязваме на ивички. Прибавяме чесъна и изпържваме в 2 с.л. олио. Посоляваме и задушаваме под похлупак 20 мин, докато сосът се сгъсти. Изваждаме чесъна.

Изпържваме шунката в маслото смесено с останалото олио, обръщаме и върху всяко парче чукваме по 1 яйце. Посоляваме, поръсваме черен пипер върху белтъците и след това ги оставяме да се втърдят.

Разпределяме зеленчуковия сос в затоплени чинии и върху него слагаме шунката с яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало