Продукти: (за 4 порции)
· 500 г леща
· 4 резена шунка
· 4 яйца
· половин пакетче краве масло
· сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лещата и я сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и я пасираме.
Сипваме полученото пюре в намаслен огнеупорен съд и подреждаме отгоре резените шунка. Върху всеки резен внимателно счупваме по едно яйце. Посоляваме и поливаме с разтопеното масло.
Запичаме ястието във фурната, докато белтъците побелеят и се втърдят.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...