Кулинарни рецепти » Боб с яйца на очи

 Боб с яйца на очи

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бял или черен зрял фасул
• 3 с.л. масло
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• сол, черен пипер
• 1-2 жълтъка
• 4 цели яйца
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Изкиснатия 1 нощ в студена вода фасул сваряваме в чиста вода, отцеждаме и го пасираме.

Пържим в сгорещеното масло брашното до поруменяване и го разреждаме на гладка и гъста каша. Подправяме я със сол и черен пипер и я смесваме с бобеното пюре. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме в нея разбитите жълтъци.

Разсипваме бобеното пюре по чиниите и отгоре слагаме изпържените яйца на очи.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало