Продукти:
• 8 яйца
• 250 г овче сирене
• 4 домата
• половин пакетче краве масло
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме 4 глинени гювечета с масло и разпределяме в тях нарязаните на кръгчета домати. Леко посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Запичаме съвсем леко във фурната.
После чукваме във всяко гювече по 2 яйца, а около тях разпределяме натрошеното сирене. Поръсваме с червен пипер, заливаме с разтопеното масло и запичаме във фурната, докато белтъкът на яйцата се втвърди.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...