Плодовете на прасковата са едни от най-предпочитаните за прясна консумация. Със своя привлекателен външен вид, отлични вкусови качества и богато съдържание на захари, органични киселини, минерални соли, витамини и други ценни съставки този плод неизменно присъства на нашата трапеза.
Отглеждане на праскови
Отглеждането на праскови не е сложно, но си има своите тънкости. Книгата ще ви даде основните познания, които са ви необходими за отглеждането на това скъпоценно дръвче. Тук ще намерите ценна информация за най-разпространените сортове в България, достъпно описание на важните агротехнически мероприятия, болестите, неприятелите и растителната защита.
В книгата е отделено специално внимание на пресаждането на прасковите, както и на резитбата и оформянето на короната на дръвчетата.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на праскови” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Разположени в живописния китайски град Сузу, прекрасните древни градини са удивително съчетание на природа, изкуство и интелект. Сузу е известен в наши дни като „Венеция на Изтока” заради своето живоп...
Разговаряме с проф. дмн д-р Румяна Рахнева. Проф. Рахнева е детски нервокардиолог с огромен опит зад гърба си. Работи в областта на хипертонията от 1970 г., от основаването на първия диспансер в...
Талиатели огретен Прoдукти: 250 г талиатели, 250 г кайма, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 и 1/2 к.ч. бяло вино, 250 мл заквасена сметана, 250 мл доматен сок, 2 яйца, 1 и 1/2 к.ч. зехтин, 1 ч.ч...
Компот от ягоди Прoдукти: 1 кг ягоди, 1 кг захар, 1 прах ванилия, сок от 1 лимон, 500 мл вода, оцет Нaчин на приготвяне: Сваряваме гъст сироп от водата и захарта. Добавяме ванилията и лимонови...