Още рецепти » Петър Димков и неговото семейство

 Петър Димков и неговото семейство

Народният лечител Петър Димков, известен и само с името ЛЕЧИТЕЛЯТ, завинаги ще остане в сърцата на хората, потърсили помощта му и намерили изцеление от неговата ръка. Роден е на 19 декември 1886 г. в София, в семейството на свещеника Иван Димков. До 40-та си година той завършва военно училище в Петербург, Русия, и участва във всички войни за обединението на България, където е раняван 8 пъти. Още тогава открива способностите си да лекува - спасява голяма част от поразените от холера войници. В армията е до 1936 г., когато се уволнява с чин полковник.
От военния му период в историята на България ще останат много негови заслуги като това, че ръководи изграждането на Аспаруховия вал във Варна; построяването на Арката - портал на VІІІ Приморски полк във Варна; има основна заслуга за построяването на парка - мавзолей "Владислав Варненчек" във Варна. Като командир на 21-ва пехотна дружина в Карлово през 1933 г. той спасява от разрушаване родната къща на Васил Левски и ръководи нейното възстановяване. Имало е план за събарянето на къщата, за да се построи нова улица, който благодарение на Петър Димков не се осъществява. Където и да се е намирал в България по време на военната си служба, навсякъде Лечителят е оставял значима следа.
Следвайки традицията в своето семейство, Петър Димков посвещава по-голямата част от живота си на изучаване на билките, събиране на рецепти, тяхното осмисляне и доразвиване. Във фитотерапията той открива и прилага свои оригинални съчетания от билки. В духа на народната медицина Лечителят не използва апарати и съоръжения, а въвежда и изследва действието на различни средства - компреси, лапи, бани, душове, фрикции, масажи, водолечебни процедури и др
Наследникът на Петър Димков-ЛЕЧИТЕЛЯ, е неговият внук д-р Петър Димков, който достойно продължава делото на дядо си в областта на ирисдиагностиката и фитотерапията. Д-р Петър Димков завършва медицина през 1985 г. в Киев, Украйна. Специализира очни болести. От 1986 г. и в настоящия момент работи в Очна клиника на УМБАЛ "Александровска" като главен асистент.
През 2008 г. излезе книгата "Българска народна медицина" на народния лечител Петър Димков под заглавие "Рецептите на Петър Димков" в 14 книги. Цикълът завърши с две книги на д-р Петър Димков под заглавие "Рецептите на Петър Димков-внук. Наследникът". В двете си книги д-р Петър Димков предлага проверени и опростени рецепти за някои от най-често срещаните заболявания, систематизирани и изпитани в практиката му за повече от 20 години.
А ето и отговорът на читателския въпрос кога е създадена фирма „Петър Димков и КО” и с какво се занимава. Фирмата е създадена през 2007 г. Основната й дейност е създаване на билкови продукти по оригиналните рецепти на ЛЕЧИТЕЛЯ Петър Димков, с пълните права на д-р Петър Димков и по технология на фирма „Петър Димков и КО”.
Фирмата стартира на пазара с хранителни добавки на билкова основа, между които Фито имуновакс-Д; Фито липопротект-Д; Фито хемороидал-Д; Фито нео хед релакс-Д; Фито гастротон-Д; Фито ренал-Д.

Ето няколко рецепти от Петър Димков- Лечителя срещу главоболие

• Свежи лимонени кори с диаметър най-малко 2 см. се почистват от бялото вещество, налагат се върху слепоочията и се превързват с кърпа или бинт. Държи се известно време.
• Обелва се лимон, разделя се кората на 2 части, поръсват се с кафе и се слагат на слепоочията, закрепват се с кърпа. При здрав стомах се взема и малко на върха на нож лимонена киселина, разтваря се в 1 ч.ч. вода и се изпива.
• При възможност, подпрете се за няколко минути на дъб или бреза и болката ще изчезне, тези дървета подхранват с енергията си.

Купете си лековете на Петър Димков

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Защо ми пресъхва устата?

Мнозина от нас се оплакват, че устата им пресъхва. Това най-често се случва в напрегнати ситуации, например по време на изпит или когато трябва да изнесем доклад пред по-голяма аудитория, а понякога д...

Виолетовото – мистика от Ориента

Светът е шарен, светът е изпълнен с багри, които ни съпътстват от незапомнени времена. Цветен живот, розов свят на мечти – частици от хилядите асоциации, свързани с безкрайното разнообразие от тонове ...

Тютюнопушене и бременност

Никотиновата зависимост е присъща на много жени със слаба воля: много често дори по време на бременността те не могат да се откажат от цигарите. Безсилни да се откажат от вредния навик, жените решават...

Основни методи за присаждане на овошки

Присаждането е основният начин за размножаване и единственият начин за облагородяване и преоблагородяване на дървесните овощни видове. При размножаването най-често се използва присаждането на спяща п...

Начало