Внесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранителни, вкусови и диетични качества.
Отглеждане на пипер
В книгата на достъпен език са описани основните агротехнически мероприятия, свързани с отглеждането на пипера, както на открито така и в полиетиленови и стъклени оранжерии. Включена е информация за по-важните болести и вредители по пипера заедно с практични съвети за борба с неприятелите. Поместени са много рецепти за консервиране на пипер, камби, люти и чорбаджийски чушки.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на пипер” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Сирене по шопски Прoдукти: 4 филийки сирене, 40 г краве масло, 4 добре узрели домата, 1 червена чушка, 1 глава лук, 4 яйца, черен пипер, суха чубрица, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязв...
Пилешки дробчета по ловджийски Прoдукти: 900 г дробчета, 150 г брашно, 1 ч.л. черен пипер, 6 с.л. олио, 25 г краве масло, 12 по-големи гъби, 100 г кромид лук, 1-2 счукани скилидки чесън, 2 с.л. ...
Тенът на лицето, работоспособността, доброто здраве, дори сексуалният ни апетит зависят от състоянието на имунната защита на организма. Латинската дума Immunitas означава освобождение, избавление. Т...
Причината за този съвет засега учените трудно могат да обяснят, но знаят точно, че недоносените бебета са възприемчиви повече към болка в сравнение с нормално появилите се на бял свят деца. Затова и т...