Внесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранителни, вкусови и диетични качества.
Отглеждане на пипер
В книгата на достъпен език са описани основните агротехнически мероприятия, свързани с отглеждането на пипера, както на открито така и в полиетиленови и стъклени оранжерии. Включена е информация за по-важните болести и вредители по пипера заедно с практични съвети за борба с неприятелите. Поместени са много рецепти за консервиране на пипер, камби, люти и чорбаджийски чушки.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на пипер” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Хеликонията отлично расте в помещение и единствената причина, поради която тази култура не е толкова разпространена, е огромният й размер. Грижите за нея не са сложни и не се нуждае от много светлина....
Една от най-характерните особености на любителските овощни градини е, че в тях се засаждат различни видове и сортове. Тяхното основно предназначение е да задоволят семейните нужди с пресни и за прераб...
За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише. Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги в...
Ловджийска салата Прoдукти: 4 кг зеле, 2 кг чушки, 2 кг моркови; зa маринатата: 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, 1 глава целина, черен пипер на зърна Нaчин на приготвяне: Почистеното з...