Още рецепти » Вашите рецепти с кисело зеле

 Вашите рецепти с кисело зеле

ВЕЛИЧКА КАМЕНОВА, гр. ПЛЕВЕН

Мусака с кисело зеле и кайма

Прoдукти: 500 г кайма (смес), 1 голяма кисела зелка, 5 с.л. мас, 2 глави лук, 1 с.л. доматено пюре, 3 яйца, 200 мл прясно мляко, 1 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, магданоз.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в 2 с.л. мас до омекване. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мас. Прибавяме каймата, доматеното пюре, магданоза, червения и черния пипер. Оставяме да ври на слаб огън. Разстиламе на пластове в тавичка ред зеле, ред кайма до изчерпване на продуктите. Слагаме мусаката да се пече в силна фурна. Когато е почти готова я заливаме с разбитите яйца, мляко, брашно, сол и допичаме във фурната до златиста коричка.

Пържоли в ризи

Прoдукти: 4 свински пържоли, 4 големи листа кисело зеле, 250 г гъби от буркан, 1 глава лук, 150 г кашкавал, зелев сок, черен пипер.

Нaчин на приготвяне: Пържолите разрязваме с остър нож, така че да се получи джоб и леко ги начукваме. Овкусяваме със сол и черен пипер отвън и отвътре. Нарязваме лука на ситно, гъбите на парчета, а кашкавала на кубчета. Пълним котлетите с тази плънка, завиваме ги в зелевите листа и нареждаме в намазнена тавичка. Сипваме 1/2 ч.ч. зелев сок, завиваме тавичката с фолио и печем в умерена фурна до готовност.

СУЗИ НИКОЛОВА, гр. БУРГАС

Каша от кисело зеле

Прoдукти: 1 малка кисела зелка, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. брашно, 1 с.л. червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме ситно нарязаното зеле с червения пипер до омекване. В мазнинатата запържваме брашното до златисто, след което разреждаме със зелевия сок при непрекъснато бъркане. Прибавяме задушеното зеле и варим 10-15 минути на слаб огън.

Баница с кисело зеле

Прoдукти: 3 3/4 ч.ч. брашно, 3/4 ч.ч. свинска мас, половин пакетче краве масло, 1 3/4 ч.ч. натрошено сирене, 4 яйца, 2-3 глави лук, 1/3 кисело зеле, сол.

Нaчин на приготвяне: Омесваме тесто от брашното, малко сол и вода. Разделяме го на 9 топки, които оформяме на питки. Групираме питките по три, намазваме ги с мас и разточваме три кори. Първата поставяме на дъното на намазнена тава. В средата на кората слагаме ситно нарязаното зеле, а около него нарязания и предварително задушен лук заедно 2 яйца и част от сиренето. Покриваме плънката с втората кора. Третата кора посипваме с останалата част от сиренето и другите 2 яйца, навиваме на руло и слагаме по ръба на тавата. Поръсваме баницата с разтопено масло и печем в умерена фурна.

РОСИЦА ПЕТРОВА, гр. СОФИЯ

Пиле върху кисело зеле

Прoдукти: 1 пиле, 1 кисела зелка, 2 сушени чушки, 1 люто чушле, черен и червен пипер, чубрица, олио.

Нaчин на приготвяне: Натриваме отвън и отвътре пилето с малко сол, черен пипер и чубрица. Посипваме с олио. Нарязваме зелето на дребно, слагаме го в гювеч и задушаваме с мазнина. Като поомекне прибавяме сушените пиперки, почистени от семето и нарязани на парчета, червения и черния пипер, лютото чушле. Върху зелето поставяме пилето и покриваме с останалото зеле. Сипваме малко хладка вода и печем ястието до готовност.

Пирожки с гъби и кисело зеле

Прoдукти: 1 кисела зелка, 500 гъби, 1 глава лук. За тестото: 1 яйце, 500 мл хладка вода, брашно.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме зелето и го сваряваме във вода. Отделно сваряваме гъбите. Изваждаме ги, отцеждаме и ги смиламе в месомелачка. Запържваме лука и го прибавяме към тази смес. Подправяме с черен пипер.
От яйцето, водата и брашното замесваме тесто. Разточваме го на кора и изрязваме кръгчета с чаша. Върху всяко кръгче слагаме по малко плънка, прегъваме на две и прилепваме краищата с пръсти. Пускаме пирожките във вряща подсолена вода, държим ги 5 минути и изваждаме. Оставяме да се отцедят от водата и ги запържваме в мазнина.

ПЕТКО ГЕОРГИЕВ, гр. ПЛЕВЕН


Свински врат пълнен с кисело зеле

Прoдукти: 2-3 кг свинско месо (от врата), 2 кисели зелки, 1 ч.ч. олио, подправки на вкус, дафинов лист, бахар, черен пипер, кимион.

Нaчин на приготвяне: Разрязваме напречно свинския врат, без да го разделяме докрай. Начукваме внимателно, за да не се разкъса, до 1 см дебелина. Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в мазнината. Поръсваме подправките. Когато е готово, го прецеждаме през гевгир и оставяме да изстине. Месото запържваме заедно с охладеното зеле. След това разпределяме зелето върху месото, внимателно затваряме двете части и завързваме с дебел конец. Изпичаме ястието в сгорещена фурна.

Рула с кисело зеле

Прoдукти: 4 шницела от свинско месо, 400 г кисело зеле, 1 глава лук, 1 с.л. препечено брашно, мазнина, горчица, червен пипер, черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Начуканите шницели посоляваме, подправяме с черен пипер и изпържваме в малко мазнина. Разпределяме върху шницелите нарязаното киселото зеле, навиваме ги на рула и завръзваме със здрав конец. Запържваме месото до зачервяване. Преместваме рулата в тенджера, сипваме мазнината в която са се пържили, добавяме малко вода и задушаваме до омекване. Изваждаме готовите рула в чиния. В останалата мазнина задушаваме ситно нарязания лук с препеченото брашно и червен пипер на вкус. Разреждаме с малко вода и варим до сгъстяване. Подправяме соса с малко горчица, заливаме рулата и поднасяме.

ВЕЛИЗАР ЦВЕТКОВ, гр. ВРАЦА

Пикантна зимна супа

Прoдукти: четвърт по-малка кисела зелка, 1 стрък праз, 3 картофа, 2 моркова, 1 корен пащърнак, 1 корен магданоз, половин глава целина, 1 к.ч. олио, 2 шепи фиде, магданоз, копър, зелев сок, 1/2 ч.л. лют червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в олиото. Като омекне, наливаме малко вода и оставяме да заври. Тогава слагаме изчистеното и нарязано на ситно зеле, а 15 минути по-късно прибавяме и нарязаните на кубчета моркови и целина. Добавяме пащърнака, корените магданоз и накрая фидето и копъра. След като всичко заври може да овкусим с малко зелев сок. Поръсваме ястието с лют пипер и го сервираме студено.

Мусака от зеле и гъби

Прoдукти: 1 средно голяма кисела зелка, 500 г гъби, 1 глава лук, 2 с.л. доматено пюре, 2 кисели краставички, 1 с.л. захар, 2 дафинови листа, 100 г олио, смлян черен пипер, 3-4 стръка магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Изтискваме хубаво зелката, махаме кочана, нарязваме я на дребно и задушаваме в половината мазнина. След като омекне, прибавяме доматеното пюре, нарязаните на дребно краставички, захарта, дафиновия лист и черния пипер. След няколко минути махаме от котлона. Измиваме почистените гъби и варим 10 минути. Отцеждаме ги и нарязваме на ситно. В останалата мазнина задушаваме лука, гъбите, магданоза и черния пипер. Посоляваме. Половината зеле разстиламе в дълбока тавичка, върху него изсипваме гъбите с лука,а върху тях - отново зеле. Поливаме мусаката с малко мазнина и печем в умерена фурна 10-15 минути.

МАРИЯ КОЗЛОДЖОВА, с. ЯВРОВО


Зрял фасул с кисело зеле

Прoдукти: 1 ч.ч. фасул, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, половин кисела зелка, чубрица; за запръжката: 1 с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, олио

Нaчин на приготвяне: Накисваме фасула от вечерта, на сутринта го измиваме и сваряваме заедно с нарязаните чесън и лук. Отделно сваряваме нарязаното на ситно зеле. Смесваме фасула и зелето и доливаме зелев сок. Запържваме брашното в олиото и добавяме червен пипер. Сипваме запръжката при боба и зелето и варим още 5 минути. Подправяме с чубрица.

Кисело зеле с месо по Новоселски

Прoдукти: 1 пиле или 1 пуйка, 1 ч. ориз, 1 глава чесън, червен и черен пипер, сол, мазнина

Нaчин на приготвяне: Намазваме пилето отвън и отвътре със сол, червен пипер и черен пипер. Така престоява 1 нощ, след което го изпичаме във фурната, полято с мазнина. Сваряваме зелето във вода и зелев сок. Поръсваме ориза върху зелето, без да го разбъркваме и варим до готовност. Щом се свари ориза прибавяме чесъна, малко мазнина от пилето и разбъркваме. Сервираме зелето с парче месо.

ДОНКА ГЕОРГИЕВА, гр. СОФИЯ

Кисело зеле със свински крачета

Прoдукти: 1 по-голяма кисела зелка, 6-10 броя свински крачета, 3-4 зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа, зелев сок и вода по желание, 1 глава чесън, 200 г олио, оцет.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме киселото зеле като за готвене. Свинските крачета остъргваме хубаво и измиваме с хладка вода. Отделяме няколко няколко цели листа зеле, с които покриваме дъното на по-дълбока тенджера и върху тях нареждаме крачетата. Слагаме черен пипер и 1 дафинов лист. Върху всяко краче слагаме от нарязаното зеле, черен пипер, дафинов лист и мазнина. Доливаме малко вода и зелев сок и варим, докато се разварят крачетата.

Хайдушки сарми

Прoдукти: 2 големи кисели зелки, 2 кг свинско месо, 1 глава лук,, 1 ч.л. млян черен пипер, 2 с.л. червен пипер, 300 мл олио, дафинов лист.

Нaчин на приготвяне: Отделяме само големите зелеви листа. В дълбок съд правим смес от олиото, червения пипер, черния пипер и сол. Разбъркваме добре. На дъното на дълбока тава слагаме нарязания на филийки лук. Месото нарязваме на парчета по 150 г. Потапяме всяко парче в приготвената смес, поставяме го в зелев лист и свиваме на сарма. Подреждаме сармите в тавата, подправяме с дафинов лист, поливаме с олио и сипваме около 300 г вода. Покриваме с фолио и печем в умерена фурна около час и половина.

ТОДОРКА ДЕНЕВА, гр. ПАЗАРДЖИК

Печена пуйка с кисело зеле

Прoдукти: 1 пуйка, 1 кисела зелка, 1 глава лук, 1 кг олио, 1 ч.ч. бяло вино, 10-12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме пуйката в подсолена вода. Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме в сгорещената мазнина, заедно със ситно нарязания лук. Слагаме пуйката в тавичка и наоколо разстиламе зелето. Добавяме дафиновия лист и черния пипер. Наливаме по 1 ч.ч. зелев сок и топла вода. Печем на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода. Обръщаме пуйката и разбъркваме зелето.

ИРИНА ЕКСАРОВА, гр. СЛИВЕН

Зелник

Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, 1 щипка сол, 1 с.л. оцет.
Зa плънката: 1 малка кисела зелка, 1 к.ч. олио, олио за намазване на корите.

Нaчин на приготвяне: Замесваме меко тесто то водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да престои половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон. Отделно нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина. В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.

Сарми от ориз със зелеви листа

Прoдукти: кисело зеле (1-2 кг), 200 г ориз, 2 глави кромид лук, 150 г картофи, 100 мл олио, червен пипер, дафинов лист, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме ситно нарязания лук в мазнината и малко вода до омекване. След това прибавяме настърганите картофи, ориза, червения пипер, подправките и сол. Отделяме листа от зелката, слагаме плънка и завиваме сарми. Нареждаме ги в дълбок съд и заливаме с 1 ч.ч. топла вода и 1 ч.ч. зелев сок. Варим на тих огън до готовност.

Свинско с кисело зеле

Прoдукти: 750 г свинско месо, 1 кг кисело зеле, 100 г свинска мас, 1 с.л. червен пипер, 1 ч.ч. зелев сок, 2-3 люти чушки.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета и го поръсваме с червен пипер. Зелето нарязваме на тънки ивички. Нареждаме в пръстен гювеч ред зеле, ред месо, а най-отгоре лютите пиперки. Поръсваме ястието с червен пипер и заливаме с топла вода и зелев сок. Покриваме с 2-3 зелеви листа и печем на фурна.

МАЛИНА МЪГЛОВА, гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Задушено зеле със свинско месо в гърне

Прoдукти: 1 свински джолан, 1 свинско краче, 1 свинско ухо, свински ребра, парче бекон или сланина с малко месце, 1 наденица или кървавица, 1 морков, 1 стрък праз, 2 дафинови листа, 2 ч.л. червен пипер, 4 с.л. олио (мас), малко ориз, 2 сухи червени чушки (люти), 10 зърна черен пипер, 1 кисела зелка, 3 скилидки чесън.

Нaчин на приготвяне: Покриваме дъното на гювеча с нарязания на едро бекон или сланина и отгоре посипваме киселото зеле нарязано на ситно. Продължаваме да редим нарязания на шайби джолан, зеле, ребра, пак зеле и предварително нарязаните и задушени парчета праз лук и морков. Над тях слагаме насеченото свинско краче, цялата наденица и пак зеле. Поръсваме измития ориз, червените чушки, дафиновия лист, черния пипер и сипваме сгорещената мазнина с червения пипер. Покриваме със зеле и заливаме ястието с топла вода. Варим на тих огън 4-5 часа.

Зелева чорба с орехи

Прoдукти: 1 резен кисело зеле, 4 с.л. олио, 1 к.ч. смлени орехи, 1-2 люти чушки, 1 стрък праз, лют червен пипер, зелев сок, 1-2 скилидки чесън, 1 суха червена чушка.

Нaчин на приготвяне: В голяма купа нарязваме на ситно киселата зелка и праза. Към тях добавяме натрошената суха чушка, орехите, счукания чесън и олиото. Всичко това заливаме със зелевия сок. Поднасяме с черен пипер, лют червен пипер и люта чушка.

КРАСИМИР ДИМИТРОВ, гр. СТАРА ЗАГОРА

Пълнена печена пуйка

Прoдукти: 1 пуйка, (гъска,патица); за плънката: 90 г топено масло, 120 г ориз, дреболиите от птицата, 50 г стафиди, 50 г лук, черен пипер, сол; зa гарнитурата: 1 голяма кисела зелка, 1/2 ч.ч. мазнина, черен пипер, 1 ч ориз, 20 г масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и сваряваме пуйката до полуготовност. Изваждаме я и натриваме с масло и червен пипер. В отделен съд задушаваме нарязаното на ситно зеле с 1 ч.л. червен пипер. Изсипваме зелето в тава, добавяме малко вода и върху него слагаме пуйката, която сме напълнили.
За плънката нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото. Прибавяме ориза, сварените и нарязани на ситно дреболии, стафидите и малко от бульона в който е вряло месото. Като набъбне ориза махаме плънката от котлона и подправяме със сол, черен пипер и магданоз.
Запичаме пълнената пуйка със зелето до готовност.

ЗАХАРИНКА ВОДЕНИЧАРОВА, с.ЯМНА

Свински врат с кисело зеле

Прoдукти: 1,500 кг свински врат, 1-2 кисели зелки, чубрица, бахар, червен и черен пипер, къри, 1 ч.ч. олио.

Нaчин на приготвяне: Разцепваме свинския врат напречно, без да го разделяме докрай. Начукваме внимателно месото до 1-2 см дебелина. Задушаваме зелето в мазнина, слагаме подправките и отстраняваме от котлона. Изцеждаме водата от зелето през гевгир и оставяме да изстине. Запържваме месото от всички страни и между него слагаме от зелето. Завързваме на руло с дебел конец и поставяме в тавичка върху канапе от останалата част от зелето. Печем в загрята фурна до готовност.

Свински пържоли в листа от кисело зеле

Прoдукти: 1 кг пържоли, 1 кисела зелка, 1 ч.ч. вино, черен пипер, кимион.

Нaчин на приготвяне: Начукваме пържолите, осоляваме ги и поръсваме с черен пипер и кимион. Всяка пържола увиваме в зелев лист и нареждаме в тавичка. Слагаме 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино. Печем на силна фурна. 10 минути пред изваждане поръсваме зелевите листа с червен пипер и връщаме във фурната за допичане.

Сарма кебап в зелеви листа

Прoдукти: 1 кг свинско месо, 2-3 глави лук, 3 домата, стерилизирани гъби, 1 зелка, черен пипер, червен пипер, 100 г кашкавал, олио,масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Отделяме зелевите листа, изрязваме дебелата част и оставяме да се отцедят. Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в мазнината заедно с нарязания лук. Към тях прибавяме настърганите домати, червения и черния пипер и нарязаните гъби. Взимаме отцедените зелеви листа, слагаме от плънката и завиваме на големи сарми. Нареждаме ги в намазнена тава и запичаме във фурната, докато се получи червена коричка. Към края на печенето върху всяка сарма настъргваме кашкавал, слагаме парченце масло и отново запичаме.

Пай с кисело зеле и свински джолан

Прoдукти: 1-2 сварени свински джоланчета, половин кисела зелка, 1-2 глави лук, 1 пак тесто, 3 яйца, 170 мл сметана за готвене, 30 г масло,черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме джоланите, след което ги слагаме да се варят. Нарязваме зелето на ситно, измиваме го и кипваме за 4-5 минути. Отцеждаме. Нарязваме на ситно лука, запържваме го в масло и добавяме свареното месо и изцеденото зеле. Пържим всичко около 3-4 минути, прибавяме черен пипер и сол и махаме от котлона. Разстиламе тестото в подходяща тавичка с по-високи стени, сипваме плънката и отгое заливаме с разбитите яйца и сметаната. Печем в предварително загрята фурна около 45-50 минути. Сервираме пая топъл.

ГИНКА ДИМИТРОВА, гр. КАРНОБАТ

Чорба от кисело зеле с наденица

Прoдукти: половин кисела зелка, 2 моркова, половин глава целина, 2 корена магданоз, 1 ч.л. чубрица, 200 г наденица, 1 ч.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 3 с.л. олио, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме цели морковите, целината и магданозените корени. Пасираме ги и връщаме в бульона. Прибавяме ситно нарязаното зеле. След омекването му слагаме размитите в малко вода брашно и доматено пюре. Нарязваме наденицата на колелца и слагаме в чорбата. Посоляваме на вкус, поръсваме с чубрица и варим до готовност.

Постни сарми със зеленчуци

Прoдукти: 1 малка кисела зелка, 2-3 картофа, 2 моркова, 1 резен целина, 200 г консервиран грах, 100 мл олио, 1 ч.ч. зелев сок, 1 с.л. стрита чубрица, 1 с.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Обелваме картофите, морковите и целината, измиваме ги и нарязваме на дребно. Пускаме ги в загрято олио и задушаваме докато омекнат. Прибавяме граха, червения пипер, чубрицата и черния пипер. Посоляваме на вкус и разбъркваме добре. От зелката отделяме големите листа, а сърцевината нарязваме на ситно и разстиламе на дъното на плитка тенджера. Разпределяме плънката върху листата и завиваме сармички. Нареждаме ги върху нарязаното зеле, заливаме със зелев сок и малко вода, притискаме ги с чиния и варим около 30 минути. Поднасяме топли.

Мусака от кисело зеле

Прoдукти: 1 малка кисела зелка, 6-7 картофа, 1/2 ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер; за заливката: 3 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко.

Нaчин на приготвяне: Обелваме, измиваме и нарязваме на филийки картофите, леко го посоляваме и изпържваме в олиото. В същата мазнина задушаваме нарязаното зеле. Щом омекне, го заливаме с малко зелев сок или вода и поръсваме с червен и черен пипер. Редим в тавичка половината картофи, върху тях равномерно разстиламе изпърженото зеле и покриваме с останалите картофи. Изсипваме върху зелето заливката от яйцата и млякото и печем в умерена фурна до готовност.

Гювеч от пиле с кисело зеле

Прoдукти: 1 пиле, 1 кисела зелка, 2-3 с.л. мас, 1 ч.ч. ориз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме, измиваме и нарязваме пилето на порции, след което го варим в подсолена вода. Нарязваме зелето на ивици и запържваме в маста до омекване. Измиваме ориза, запържваме го до стъклен и изсипваме в тавичка заедно със зелето. Нареждаме и пилето, заливаме с 3 ч.ч. бульон, поръсваме с черен пипер и запичаме.

ИВАНКА АНКОВА, с. ИСКРЕЦ

Свинско месо с кисело зеле

Прoдукти: 1 кг свинско месо, 1 добре втасала кисела зелка, 2 глави лук, 3/4 ч.ч. мас, 1 пълна ч.л. червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на порции свинското месо. Лука и зелката нарязваме на ситно. Нареждаме в тенджерата ред зеле и лук, ред месо, пак ред зеле и лук. Поливаме с разтопената мас, в която сме запържили червения пипер. Наливаме до половината на тенджерата по равни части зелев сок и вода. Варим на умерен огън, като гледаме да остане почти на мазнина.

Кървавица в кисело зеле.

Прoдукти: 1 по-голяма кисела зелка, 500 г кървавица, 1/2 с.л. брашно, черен и червен пипер.

Нaчин на приготвяне: Отделяме от зелката 2-3 листа, а останалата част нарязваме на ситно и поръсваме с черен и червен пипер. На дъното на тенджерата слагаме лозови клонки, за да не загори ястието. Отгоре редим кървавицата, върху нея - ред рязано зеле. Отгоре завиваме с цели зелеви листа, за да се задуши по-добре. Заливаме с 1ч.ч топла вода и 1ч.ч зелев сок. Варим на тих огън. Когато ястието е готово слагаме брашното, размито в ½ к.ч топла вода. След това варим още 10мин.

Руло в кисело зеле.

Прoдукти: 4 шницела от свинско месо, 300 г кисело зеле, 1глава лук, 1с.л препечено брашно, мазнина, горчица, черен и черен пипер и сол.

Нaчин на приготвяне: Начукаваме шницелите, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Задушаваме в малко мазнина нарязаното на тънки ивици зеле и го разпределяме върху шницелите. Завиваме ги на ролца и ги завързваме поотделно с конец. Запържваме ги в мазнина до зачревяване. Слагаме ги в тенджера и наливаме мазнината, в която сме ги пържили. Сипваме малко вода и задушаваме, докато месото напълно омекне. Изваждаме шницелите в чиния, а в останалата мазнина задушаваме ситно нарязания лук с препеченото брашно и черен пипер на вкус. Наливаме малко вода и варим на огъня, докато запръжката се сгъсти, като накрая прибавяме горчицата. Заливаме рулата и ги поднасяме с туршия

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Запознайте се с каламондина

Каламондинът е млад член на семейство Цитрусови. Семейството е съставено преди всичко от бодливи видове - от дребни храсти до дървета високи 8-10 до 15 м. По-често с неядливи плодове. Болшинството от ...

Искате ли орех, засадете от два сорта

В компактните орехови насаждения трябва да се засаждат по няколко сорта, а при единичните поне два сорта, при които цъфтежът на мъжките и женските цветове протича едновременно. Това е необходимо, за д...

БАБИНИТЕ ЛЕКОВЕ

Мнозина от нас смятат рецептите, предавани от поколение на поколение, за отживелица. Нищо чудно, като се има предвид огромното разнообразие от лекарства в близката аптека. Бабините лекове обаче съвсем...

Боят: За и Против

Много от родителите се заричат, че никога няма да ударят детето си. Но един ден нервите им не издържат и... обещанието отива на вятъра. Трябва ли да се обвиняват за това? В дванайсет европейски стра...

Начало