За да направим това сладко, са ни необходими 1 кг дребни зелени доматчета, 1 кг захар, 1 1/2 ч.л. лимонтозу и 1 ванилия.
Измиваме доматчетата и отрязваме съвсем малко от горната им страна. С помощта на игла издълбаваме вътрешността им. Пускаме ги във вряща вода, варим 3-4 мин и ги изплакваме със студена вода. Повтаряме тази процедура 4 пъти. След това обелваме доматчетата и ги пускаме във врящ сироп, приготвен от захарта и 3 ч.ч. вода. Варим на силен огън. Когато сиропът започне да се сгъстява, прибавяме лимонтозуто разтворено в малко топла вода. Варим още 2-3 мин, отстраняваме от огъня и ароматизираме с ванилията.
В строящите се сега жилища в лоджиите има специални места за засаждането на различни балконски цветя. Първата ви работа е да запълните нишата с дренаж, който представлява 1/3 от обема. Там ще се стича...
ВЕЛИЧКА КАМЕНОВА, гр. ПЛЕВЕН Мусака с кисело зеле и кайма Прoдукти: 500 г кайма (смес), 1 голяма кисела зелка, 5 с.л. мас, 2 глави лук, 1 с.л. доматено пюре, 3 яйца, 200 мл прясно мляко, 1 ...
Ако решите да се разходите сред природата през през оставащите дни до края на месеца, то пикникът е едно от най-приятните занимания там. Нужно ви се само малко време за подготовка и незабравимите почи...
Чудесата на пирамидите са много: в тях практически няма бактерии, те действат като приемници на космическа енергия, във вътрешността им се установява уникален микроклимат. И всичко това е свързано с ф...