Още рецепти » Десерти с бишкоти

 Десерти с бишкоти

Класическо тирамису

Прoдукти: 200 г захар, 4 яйца, 500 г маскарпоне, 400 г бишкоти, 1 ванилия, кафе, ром, какао.
Нaчин на приготвяне: На водна баня смесваме захарта с жълтъците. Прибавяме маскарпонето, ванилията и накрая – разбитите, но леко течно жълтъци. Сваряваме кафе и го оставяме да изстине. После потапяме в него една след друга бишкотите и ги подреждаме плътно една до друга в правоъгълна тавичка. Поръсваме отгоре с ром. Разстиламе върху бишкотите част от приготвения крем, а върху него подреждаме останалите бишкоти и покриваме с останалия крем. Накрая обилно поръсваме десерта с какао.

Торта “Лазур”

Прoдукти: 4-5 опаковки бишкоти, 1 ч.ч. ппрясно мляко, 2 с.л. захар, 1 к.ч. кафе “еспресо”, подсладена разбита сметана за украса; зa крема: 4 жълтъка, 6с.л. захар, 1 к.ч. кафе “еспресо”, 2 пакетчета краве масло.
Нaчин на приготвяне: Смесваме жълтъците за крема със захарта и кафето и ги варим 5 мин на водна баня, като непрекъснато бъркаме. Оставяме сместа да изстине, като бъркаме от време на време, за да не хване коричка. Смесваме изстиналия крем с разбитото на пяна масло.
Разрязваме бишкотите напречно на половинки и ги потапяме в млякото, което сме смесили със захарта и кафето. Намазваме парчетата с крем и ги нареждаме изправени в широка чиния, като започваме от средата. Завършваме последния ред, като нареждаме бишкотите с изпъкналата страна навън, без да ги мажем с крем. Разстиламе останалия крем върху тортата и с помощта на щприц я украсяваме с подсладена сметана.

Руло с бишкоти

Прoдукти: 8 яйца, 70 г смлени орехови ядки, 2 с.л. брашно, 100 г кристална захар, 1 с.л. какао, 1-2 пакетчета бишкоти, 1 ч.л. ром, 1 пакетче краве масло, 150 г пудра захар.
Нaчин на приготвяне: Отделяме 3 яйца за крема и разбиваме жълтъците на останалите с половината от кристалната захар, докато побелеят. Прибавяме какаото, смлените орехови ядки, брашното и белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в тавичка, покрита с намаслена бяла хартия. Печем в умерена фурна. Междувременно разбиваме отделените яйца за крема заедно с пудрата захар, докато побелеят. Отделно разбиваме маслото и постепенно го смесваме с разбитите яйца. Намазваме изстиналия блат с част от крема и отгоре нареждаме две по две напръсканите с ром бишкоти. С помощта на кърпа внимателно навиваме блата на руло. Отгоре намазваме с останалия крем и поръсваме с настърган шоколад или с шоколадови пръчици.

Шоколадов салам

Прoдукти: 150 г краве масло, 150 г пудра захар, 2 яйца, 1 с.л. какао, 300 г бишкоти, малко нарязани орехи
Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата и към тях прибавяме захарта и маслото. След това прибавяме какаото, нарязаните орехи и бишкотите, които предварително сме надробили. Разстиламе сместа върху пергаментова хартия и навиваме на руло. Оставяме да престои една нощ. След отстраняване на хартията овалваме рулото в настърган шоколад. Режем напряко на колелца. Съхраняваме в хладилник.

Пастички от бишкоти

Прoдукти: 2 пакета бишкоти, 50 г краве масло, 1 жълтък, 4 с.л. пудра захар, 2 с.л. какао, 250 мл прясно мляко, 100 г шоколад.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъка заедно с маслото, размекнато до стайна температура, и 2 с.л. пудра захар. Бием, докато получим гладък крем. Сваряваме прясното мляко заедно с какаото и останалата пудра захар. В широка и плитка чиния настъргваме на ситно ренде шоколада. Разрязваме всяка бишкота на 4 парчета, след което слепваме две по две парчетата, като ги намазваме помежду им с приготвения крем. После ги потапяме в охладения млечен сироп и ги овалваме в настъргания шоколад. Държим пастичките на хладно място, докато ги сервираме, за да не се разтопи шоколадът.

Пасти с целувки и бишкоти

Прoдукти: 5 яйца, 100 г захар, 100 г брашно; зa крема: 2 пакетчета краве масло, 200 г захар, 5 белтъка, 5 целувки, 400 г бишкоти, 1 с.л. какао, 1 ч.ч. крокан.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното и разбъркваме много добре. Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия. Печем в умерено загрята фурна.
Размиваме какаото в малко вода, подслаждаме го с малко захар и го сваряваме на гъста каша. Разбиваме много добре размекнатото масло за крема. Отделно разбиваме на сняг белтъците със захарта. Внимателно съединяваме с разбитото масло. Прибавяме натрошените целувки, натрошените бишкоти, крокана и свареното какао. Разбъркваме всичко много добре и разстиламе крема върху изпечения и охладен блат. Нарязваме на правоъгълни пастички.

Бадемово парфе

Прoдукти: 3 кофички сметана, 250 г захар, 8 жълтъка, 150 г бадеми, 150 г бишкоти, 2 с.л. коняк.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме добре сметаната със 100 г от захарта, отделяме малко за гарниране. Смесваме жълтъците, останалата захар и 100 мл вода, затопляме и разбиваме, докато сместа изстине. Прибавяме изпечените и ситно смлени бадеми и сметаната и разбъркваме добре. Нарязваме бишкотите на парченца и поръсваме с коняка. Изливаме във форма част от приготвената смес, нареждаме част от бишкотите, заливаме, отново нареждаме бишкоти, отново заливаме, и така докато формата се напълни, като завършваме със сметанова смес. Оставяме парфето в хладилник да замръзне. Непосредствено преди сервиране гарнираме с отделената разбита сметана.

Сладкиш с вино и бишкоти

Прoдукти: 1 ч.ч. кристална захар, 1 к.ч. бяло вино, 6 яйца, 1/2 к.ч. плодов ликьор, 350 г бишкоти, 1 ч.ч. сметана, 2 с.л. пудра захар, 2-3 с.л. сладко от вишни.
Нaчин на приготвяне: Надробяваме бишкотите на ситно и ги изсипваме във форма за торти. Разтопяваме захарта във виното, кипваме сместа и след това я охлаждаме. Прибавяме бавно към охладения сироп разбитите жълтъци. Варим на водна баня при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине. Ароматизираме така приготвения сос с ликьора и го изсипваме върху бишкотите. Слагаме сладкиша за 2 часа в хладилника, след което гарнираме със сметаната, разбита с пудрата захар, и с изцедените плодове от сладкото.

Шоколадова корона

Прoдукти: 250 г бишкоти, 100 г подсладено какао, 100 г подсладено мляко на прах, 2 с.л. ром, 3 яйца, 30 г мая, краве масло.
Нaчин на приготвяне: Натрошаваме бишкотите на ситно, по възможност на прах. Смесваме ги с какаото, прибавяме млякото, рома, 2 жълтъка и 1 цяло яйце. След това прибавяме внимателно разбитите на гъст сняг белтъци и сухата мая. Изливаме полученото тесто в дълбока кръгла тавичка, която предварително сме застлали с намаслена алуминиева хартия, така че хартията да обгръща и стените на съда. Тавичката трябва да се напълни до 3/4 от обема си. Печем сладкиша в умерена фурна. Когато се опече, обръщаме сладкиша върху решетка и оставяме да изстине.

Карамелен сладкиш с бишкоти

Прoдукти: 1-2 опаковки бишкоти, 200 г краве масло, 200 г пудра захар, 150 г кристална захар, 150 г запечени бадеми, 3 с.л. сметана, ванилен сос.
Нaчин на приготвяне: Карамелизираме кристалната захар, изчакваме да изстине и я натрошаваме на ситно. Разбиваме размекнатото масло с пудрата захар и прибавяме към него натрошения карамел, смлените бадеми и сметаната.
Нареждаме бишкотите в дълбока стъклена чиния и ги покриваме с приготвения крем. Преди поднасяне заливаме сладкиша с ванилен сос.

Плодов пудинг с ванилен сос

Прoдукти: 700-800 г сладки ябълки, 1 пакетче краве масло, 1 пакетче бишкоти; зa соса: 300 мл прясно мляко, 3 жълтъка, 1 к.ч. захар, 150 мл сметана, 1-2 ванилии.
Нaчин на приготвяне: Обелваме измитите ябълки и ги настъргваме на ситно ренде. Настъргваме ситно и бишкотите и ги изпържваме в по-голямата част от маслото. Застиламе дъното на намаслена форма за пудинг с половината от бишкотите. Разпределяме отгоре ябълковото пюре и покриваме с останалите бишкоти. Печем пудинга около 30 мин в слаба фурна. Поднасяме го с ванилен сос, приготвен по следния начин: Разбиваме на водна баня жълтъците заедно със захарта. Прибавяме горещото мляко и бием, докато сосът се сгъсти. Оставяме готовия сос да изстине и след това прибавяме разбитата сметана и ароматизираме с ванилията.

Освежителна торта

Прoдукти: 2 пакетчета бишкоти, 2 кофички кисело мляко, 1 ч.ч. захар, 1 лимон, 2 белтъка, 1 ч.ч. отцедени ягоди от компот /или пресни ягоди/.
Нaчин на приготвяне: Слагаме в киселото мляко в торбичка от тензух или марля да се отцежда 8-10 часа, след което го разбиваме с половината от захарта. Разделяме млякото на две части и едната размесваме с ягодите. Мажем бишкотите с част от млякото без ягоди и ги подреждаме в подходящ съд на 2 реда, като между редовете разстиламе размесеното с ягоди мляко. Намазваме тортата отвън с останалото мляко и слагаме в хладилник да се охлади. Разбиваме на сняг белтъците с останалата захар, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Намазваме тортата с получения белтъчен крем и държим в хладилник до момента на поднасянето.

Трицветен крем

Прoдукти: 1 л прясно мляко, 1 к.ч. захар на пясък, 1/2 ч.ч. брашно, 8 яйца, 1-2 ванилии, сладко от ягоди, 1 к.ч. орехови ядки, 1 пакетче бишкоти, крокан
Нaчин на приготвяне: Смесваме млякото със захарта, брашното и разбитите жълтъци и варим до сгъстяване. Изчакваме сместа да поизстине и прибавяме белтъците, разбити с 2-3 с.л. захар. Размесваме добре всичко и делим на три части. В едната слагаме ванилията, във втората - сладкото, а в третата - орехите. На дъното на всяка чаша слагаме няколко парчета бишкоти. Наливаме първо жълтия крем, после този със сладкото, а отгоре крема с орехите. Украсяваме с натрошен крокан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Погрижете се за прецъфтелите лалетата

Щом прецъфтят лалетата, веднага цветовете им трябва да се отрежат, за да не се даде възможност за образуване на семена, което силно затормозява развитието на нови луковици, а също така и възстановяван...

Салати с морски дарове

Пъстра салата с миди Прoдукти: 250 г консервирани миди, 250 г пресни гъби, 6 картофа, 1 глава целина, 1 1/2ч.ч. майонеза, сол. Нaчин на приготвяне: Почистваме продуктите и сваряваме поотделно к...

Как ни въздействат хормоните?

Мускули, сърце, стомах, сексуален апетит - всички органи и функции в тялото ни са подчинени на хормоните. Те управляват, при това в много отношения, живота ни: контролират сексуалния апетит и на...

Черногорска Адриатика

Пътуването през Черна гора е трудно и уморително, заради пресечения терен и лошите пътища. Но красивите стари градове в западната част на страната, както и великолепните природни пейзажи заслужават...

Начало