Още рецепти » Практическо лозарство

 Практическо лозарство

Тази книга е предназначена за всички онези, които се захващат или вече са се захванали с отглеждането на лозата, било в малки или по-големи насаждания или като единични лози в дворове и вилни места.
В популярен стил и на съвсем достъпен за непрофесионалиста език, допълван от богата илюстрация, читателят ще почерпи информация, за различните винени и десертни сортове, за отглеждането им при едни или други условия, ще научи как се облагородяват и преоблагородяват млади и стари лози, как лесно и бързо се размножават интересни сортове, как се създава новото лозе и как се подмладява старото, как се правят различни формировки.
Резитбените операции са описани в тяхната последователност и всяко действие е онагледено.
Специално място в книгата е отделено и на болестите и неприятелите по лозата и борбата с тях.
Особен интерес за читателя ще представлява разделът за преработката на гроздовата реколта. Акцентът в него е направата на доброкачествени домашни трапезни червени и бели вина и тяхното предпазване от заболявания и повреди. Отделено е място и на други начини за оползотворяване на гроздето.

Търсете от 30 ЯНУАРИ

в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.

Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 5.00 лв. + цената за доставка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Новогодишни специалитети

Новогодишна питка Прoдукти: 800 г брашно, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 3-4 с.л. олио, 3 с.л. захар, 1 изравнена ч.л. сол, 1 жълтък за намазване. Нaчин на приготвян...

Как да изберем растения за аквариума

Колкото и да са красиви рибките и другите различни животинки, напълненият съд с вода без растителност е трудно да се нарече аквариум. Водораслите, освен че оформят декоративния завършек на аквариума, ...

Спаначени супи

Супа от спанак Прoдукти: 500 г спанак, 1 глава лук, 1 морков, 3 с.л. олио, 25 г краве масло, 1 к.ч. ориз, 2 домата, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. брашно, 6 ч.ч. вода, джоджен, черен пипер, ...

Специалитети с шкембе

Шкембе чорба Прoдукти: 500 г телешко шкембе, 1 к.ч. кисело или прясно мляко, 1 глава чесън, черен и червен пипер, оцет, сол. Нaчин на приготвяне: Пущаме шкембето във вряща вода, както е цял...

Начало