Още рецепти » Практическо лозарство

 Практическо лозарство

Тази книга е предназначена за всички онези, които се захващат или вече са се захванали с отглеждането на лозата, било в малки или по-големи насаждания или като единични лози в дворове и вилни места.
В популярен стил и на съвсем достъпен за непрофесионалиста език, допълван от богата илюстрация, читателят ще почерпи информация, за различните винени и десертни сортове, за отглеждането им при едни или други условия, ще научи как се облагородяват и преоблагородяват млади и стари лози, как лесно и бързо се размножават интересни сортове, как се създава новото лозе и как се подмладява старото, как се правят различни формировки.
Резитбените операции са описани в тяхната последователност и всяко действие е онагледено.
Специално място в книгата е отделено и на болестите и неприятелите по лозата и борбата с тях.
Особен интерес за читателя ще представлява разделът за преработката на гроздовата реколта. Акцентът в него е направата на доброкачествени домашни трапезни червени и бели вина и тяхното предпазване от заболявания и повреди. Отделено е място и на други начини за оползотворяване на гроздето.

Търсете от 30 ЯНУАРИ

в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.

Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 5.00 лв. + цената за доставка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Трапезария в хола

Дневната е най-важната стая в дома и често изпълнява ролята не само на място за почивка и гледане на телевизия. Поради неголемите размери на жилището, а и заради модния студиен вариант, много често то...

Белият имел носи здраве и късмет

Ако се основаваме на старинните легенди, с право можем да отбележим, че имелът е чудновато “космическо“ растение. Защо ли? Защото то не расте на замята, а между земята и небето. Представете си как тов...

Как да сготвим талиатели

Талиатели огретен Прoдукти: 250 г талиатели, 250 г кайма, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 и 1/2 к.ч. бяло вино, 250 мл заквасена сметана, 250 мл доматен сок, 2 яйца, 1 и 1/2 к.ч. зехтин, 1 ч.ч...

МИЛИНКИ

Кръгли милинки Прoдукти: 500 г брашно, половин пакетче / малко/ мая, 1 с.л. сол, 1 ч.ч. настъргано сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, олио. Нaчин на приготвяне: От брашното, маята,солта, ...

Начало