Още рецепти » Как да сготвим канелони

 Как да сготвим канелони

Канелони с месо

Прoдукти: 350 г брашно, 3 яйца, 1 щипка сол; зa плънката: 500 г замразен спанак, 300 г печено телешко месо, 100 г шунка, 2 ч.ч. сос бешамел, 3 с.л. месен бульон, 1 яйце, 100 г настърган кашкавал, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат. Отделно нарязваме печеното месо на парченца и го прекарваме през месомелачка. Към каймата добавяме ситно нарязаната шунка, размразения спанак, 3 с.л. настърган кашкавал, бульона, разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и разпределяме плънката върху канелоните. Завиваме канелоните на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с бешамела, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 20 мин в добре загрята фурна.

Канелони със сирене и извара

Прoдукти: 350 г брашно, 3 яйца, 1 щипка сол; зa плънката: 200 г сирене, 200 г извара, 100 г пушено месо, 300 г обелени и настъргани домати, 1 яйце, 60 г краве масло, 100 г кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан босилек, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат. Отделно нарязваме сиренето на кубчета и го смесваме с изварата, разбитото яйце и ситно нарязаното месо. Разбъркваме сместа много добре. Загряваме половината масло и запържваме настърганите домати. Подправяме с босилек, черен пипер и сол на вкус, доливаме малко топла вода и варим 20 мин на слаб огън. Разпределяме сиренето върху канелоните, навиваме ги на рулца и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с доматения сос, слагаме тук там парченца от останалото масло и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем 20 мин в силно загрята фурна.

Канeлони със спанак

Прoдукти: 500 г спаначено пюре, 2 сардинки от консерва, 1 жълтък, 1 1/2 к.ч. гъст бешамел, 1 с.л. сметана, черен пипер, сол; за канелоните: 300 г брашно, 1 1/2 яйца, гореща вода, сол.
Нaчин на приготвяне: Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа. Отделно разбиваме жълтъка с 1 к.ч. бешамел и ситно стритите сардинки. Прибавяме спаначеното пюре, черен пипер и сол на вкус. Сваряваме каналоните в подсолена вода, оформяме ги като цилиндърчета и ги пълним със спаначената смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с останалия бешамел, разреден със сметаната и печем в много гореща фурна.

Канeлони с шунка

Прoдукти: 250 г шунка, 1 глава лук, 1 щипка индийско орехче, 1 яйце, 100 г краве масло, 2 с.л. доматено пюре, 100 г кашкавал, магданоз, черен пипер, сол; за канелоните: 300 г брашно, 1 1/2 яйца, гореща вода, сол.
Нaчин на приготвяне: Правим твърдо тесто от посочените за канелоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа. Отделно запържваме в половината масло ситно нарязаните лук и шунка. Прибавяме доматеното пюре и бъркаме, докато получим гладка смес. Добавяме яйцето, разбито със ситно нарязан магданоз, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 5-6 мин. Сваряваме каналоните в подсолена вода. Увиваме в тях по малко плънка и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в силна фурна.

Канeлони с плънка от риба

Прoдукти: 250 г бяла риба, 2 твърдо сварени яйца, 100 г гъби, 2 с.л. прясно мляко, 30 г краве масло, черен пипер, сол; за канелоните: 300 г брашно, 1 182 яйца, гореща вода, сол.
Нaчин на приготвяне: Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа. Отделно сваряваме рибата в подсолена вода, обезкостяваме и я намачкваме с вилица. Прибавяме ситно нарязаните яйца и гъби, млякото, омекналото масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме. Сваряваме каналоните в подсолена вода и увиваме в тях по малко от плънката. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем кратко в силно загрята фурна.

Канелони с кайма

Прoдукти:16 броя канелони, 2 с.л. зехтин, 300 г кайма, 3 с.л. сметана, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 980 мл гъст доматен сос, сол, черен пипер, 1 щипка захар, 1 щипка индийско орехче, 150 г кашкавал, сол
Нaчин на приготвяне: Сваряваме канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме. Загряваме зехтина на умерен котлон и пържим каймата като бъркаме непрекъснато за да се раздроби. Подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз. Сваляме от котлона и прибавяме 2 с.л. доматен сос, сметаната и настърганото индийско орехче. Разбъркваме добре. Щприцоваме тази смес във вътрешността на макаронените тръбички. В намаслена тавичка наливаме пласт доматен сос, който сме подправили със сол, захар и черен пипер и подреждаме макароните. Отгоре ги заливаме пак с доматен сос. Наръсваме с настъргания кашкавал и печем 10 мин на 200°С, докато кашкавалът поруменее.

Канелони наполитана

Прoдукти: 1 кутия канелони, 200 г извара, 200 г прясно сирене, 60 г пушено месо, 300 г обелени и пасирани домати, 1 яйце, 30 г краве масло, 100 г кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан босилек, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме канелоните в подсолена вода, като внимаваме да останат твърдички. Нарязваме сиренето на малки кубчета и го сипваме в керамичен съд. Прибавяме наситненото месо, разбитото яйце и изварата. Намачкваме с вилица и разбъркваме добре. Напълваме канелоните с така приготвената смес и ги подреждаме в един ред в намаслена тавичка. Разтопяваме маслото в тигана и последователно прибавяме доматите, черен пипер, сол и накрая наситнения босилек. Оставяме сместа да ври 20 мин на слаб огън, като при нужда доливаме малко топла вода. Заливаме канелоните с този сос, слагаме тук там парченца от маслото, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в силно загрята фурна.

Канелони дженовезе

Прoдукти: 1 опаковка канелони, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, 300 г замразен спанак, 150 г настърган кашкавал, 250 г прясно сирене, 3 яйца, 1 ч.ч. доматен сок, 1 к.ч. пилешки бульон, босилек, индийско орехче, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Попарваме за кратко време в подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина. Щом поомекнат, прибавяме спанака и задушаваме на умерен котлон. Накрая подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и оттегляме от огъня. Изчакваме спанакът да се изстине и добавяме част от настъргания кашкавал, наситненото сирене и разбитите яйца. Напълваме канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка за печене. Смесваме доматения сок с пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 35 мин в умерено загрята фурна. Украсяваме готовата паста с листенца пресен босилек и поднасяме.

Канелони с гъби и песто

Прoдукти: 24 броя канелони, 750 г пресни гъби, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 300 г белени домати от консерва, 4 ч.л. зелено песто, 200 г настърган пармезан, 1 връзка зелен лук, 1 ч.ч. течна сметана, 2 с.л. масло, пресен розмарин, прясна майорана, пресен риган, магданоз, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Варим канелоните в подсолена вода до полуготовност, след което ги изплакваме със студена вода и отцеждаме. Нарязваме зеления лук на кръгчета и го задушаваме в 1 с.л. масло заедно с нарязаните гъби. Щом лукът и гъбите поомекнат, подправяме с черен пипер и сол на вкус, поръсваме с наситнени магданоз и майорана, прибавяме пестото и 50 г пармезан, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Изчакваме сместа да поизстине и я пълним в канелоните. Нарязваме стария лук и чесъна на ситно и ги задушаваме в останалото масло. Добавяме нарязаните домати заедно със сока от консервата и задушаваме 15 мин. После поръсваме с наситнени розмарин и риган, посоляваме, прибавяме сметаната и разбъркваме. Варим още 10 мин и изливаме половината от соса в намаслена тавичка, нареждаме отгоре канелоните и поливаме с останалия сос. Поръсваме с останалия пармезан и печем 30 мин във фурна, загрята до 200°С.

Канелони сицилиана

Прoдукти: 1 кутия канелони, 1 патладжан, 3 тъмнозелени тиквички, 1 жълта чушка, 1 червена чушка, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 200 г пушено сирене, 1-2 с.л. настърган пармезан за плънката, 1-2 с.л. зехтин, босилек, черен пипер, сол, настърган пармезан за поръсване.
Нaчин на приготвяне: Попарваме за кратко време в подсолена вода, изплакваме и ги отцеждаме. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом поомекнат, прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на малки парченца, и също ги запържваме. Прибавяме 1-2 с.л. ситно нарязан босилек, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме и задушаваме десетина минути на слаб огън. После махаме капака и готвим още 5 мин на силен огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме зеленчуците да поизстинат и разбъркваме със ситно нарязаното пушено сирене и настъргания пармезан. Пълним канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с малко пармезан и печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С. Украсяваме готовото ястие с листенца пресен босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Как да пием на празника?

Не, наистина е безсмислено за кой ли път да споменаваме и заклеймяваме вредата от алкохола, особено опасен за нежния женски организъм. По-важното е да знаем, че ние сме устроени доста по-различно от м...

Направете си алпинеум в градината

Алпинеумът – градина, наподобяваща алпийски масив, става популярен в края на 19 и началото на 20 век. Неговото неповторимо излъчване се дължи не само на красотата на алпийските растения, но и на декор...

За да се чувстваме добре вкъщи

„Покажи ми къде живееш и ще ти кажа какъв си" - това е философията на Фен шуй, хилядолетното китайско изкуство, което ни учи как да подредим дома си така, че да привлечем на своя страна положител...

Не изхвърляйте старият трилистник

Трилистникът или известен още като едрокоренна алоказия (Alocasia macrorhiza) е роден на остров Шри Ланка, но е разпространен в култура в тропиците, където масово се отглежда навън. Има и пъстролистен...

Начало