З
имнина » Сладка, конфитюри, мармалади

3960 |

0
Джем от кайсии
Продукти:
• 1 кг кайсии
• 800 г захар
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 1/2 ч.л. бадемова есенция
• 1 щипка лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Разделяме кайсиите на две и отстраняваме костилките. Захарта разтваряме във виното и слагаме на огъня да ври. Щом кипне, добавяме кайсиите. Варим 10-15 мин.
Изваждаме кайсиите с решетеста лъжица и ги разпределяме в буркани. Доваряваме сиропа до нужната гъстота. Лимонената киселина добавяме в последния момент, а бадемовата есенция – след като сиропът поизстине.
Заливаме плодовете със сиропа и затваряме добре бурканите.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Зимнина"
Коментари (0)