Кулинарни рецепти » Локум от ябълки и дюли

 Локум от ябълки и дюли

Продукти:

• 3 кг ябълки
• 3 кг дюли
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• захар
• пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете, нарязваме ги на парчета и поотделно ги варим в малко количество вода, докато омекнат. Претриваме ги през цедка.

Смесваме пюретата, премерваме сместа и прибавяме същото количество захар. Варим до сгъстяване на пюрето, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица. Накрая прибавяме орехите и прехвърляме сместа в разлат съд, за да желира.

Разстиламе желето върху намазнена хартия и го оставяме на слънце да се суши. После го нарязваме на кубчета, които овалваме в пудра захар. Нареждаме локумчетата в кутия, затваряме плътно и съхраняваме на хладно.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало