Кулинарни рецепти » Конфитюр от вишни

 Конфитюр от вишни

Продукти:

• 2 кг вишни
• 1 кг захар
• 1 щипка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистваме плода костилките. Сокът, който остава докато махаме костилките, събираме и го използваме за конфитюра.

Покриваме изчистените вишни със захарта, оставяме ги за 1 денонощие и ги варим до сгъстяване на сиропа. Накрая добавяме лимонената киселина, разтворена в малко топла вода.

Разливаме конфитюра горещ в сухи буркани, затваряме ги веднага и ги обръщаме с капачките надолу.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало