Продукти:
• зелени домати
• лук, чесън, копър
• чубрица, целина, хрян
• листа от вишна, дюля, лоза или дрян
За маринатата:
• 5,5 л вода
• 1 ч.ч. оцет
• 250 г сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме на дъното на бурканите нарязан лук, скълцан чесън, клончета копър и чубрица, нарязана целина, коренчета остърган и нацепен по дължина хрян.
Сваряваме марината от водата, оцета, солта и различните листа. Допълваме бурканите с домати и заливаме с марината. След 3-4 започваме да претакаме туршията – 4 пъти през 2 дни.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...