Кулинарни рецепти » Букуровска туршия

 Букуровска туршия

Продукти:

• чушки върхари
• здрави зелени доматчета
• моркови
• 1 глава целина
• корнишончета
• млад зелен фасул
• червено зеле
• карфиол
• цели малки динчета или резени диня
• хрян

За саламурата:

• 4 части вода
• 1 част оцет
• по 1 к.ч. сол на всеки литър течност
• дафинови листа, бахар
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Подрязваме дръжките на върхарите и ги набождаме тук-там с игла. Доматчетата също наизбождаме с игла, зелето нарязваме на по-големи резени, карфиола накъсваме на розички, обелените целина и моркови нарязваме на кубчета, корнишоните и зеления фасул подрязваме. Редим зеленчуците на пластове, слагайки между редовете по 1-2 лентички хрян.

Сваряваме саламура от изброените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея туршията. След три-четири дни започваме да претакаме ежедневно в продължение на 1 седмица. След това затискаме с кръстачка и чист речен камък и прибираме на хладно и тъмно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало