Кулинарни рецепти » Варненски кетчуп

 Варненски кетчуп

Продукти:

• 5 кг домати
• 1 кг лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3-4 печени червени чушки
• 3 люти чушлета
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. канела
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Прекарваме доматите, чушките и лука през машинка, която отделя люспите и семчиците. Сипваме всичко в тава, наръсваме подправките и печем в умерена фурна, като постоянно бъркаме, а щом кетчупът започне да ври, намаляме температурата. Готовата каша пасираме до идеално гладка смес.

Още горещата смес разливаме в затоплени буркани с капачки на винт, затваряме и обръщаме с капачката надолу, за да се херметизират.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало