Кулинарни рецепти » Фламбирани ябълки с орехи

 Фламбирани ябълки с орехи

Продукти:

• 4 едри ябълки
• 4 с.л. краве или фъстъчено масло
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. кафява захар
• 4 с.л. сметана
• 6 с.л. ром или коняк
• 6-12 с.л. настърган бял шоколад
• 12 ореха
• 12 целувки
• кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Почистваме ябълките, обелваме ги, отстраняваме сърцевината и нарязваме на тънки филийки.

В тефлонов тиган загряваме маслото, леко изпържваме ябълките до златист цвят от двете страни, после похлупваме за около 2-3 минути да се задушат на слаб огън заедно с почистените и нарязани на дребно ядки.

Добавяме захарта, бъркайки непрекъснато леко до карамелизиране. После засилваме огъня, наливаме алкохола и запалваме сместа.

Сервираме в горящ вид, а после разпределяме в чинийки, в които сме сложили натрошените целувки, настъргания шоколад и топинга. Върху ябълковите колелца ръсим кокосови стърготини, консумираме веднага.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало