Продукти:
• 5 яйца
• 100 мл вода
• 150 г захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
• 150 г краве масло
• 125 г захар
• 1 ванилия
За крокана:
• 100 г захар
• 100 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, захарта и водата до побеляване. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия. Печем в умерено загрята фурна. Отделно разбиваме до побеляване маслото за крема заедно със захарта и ванилията.
Карамелизираме захарта за крокана и я размесваме със смлените орехи. Изсипваме я в намаслена тавичка, изчакваме да изстине и я счукваме на дребно. Прибавяме крокана към разбитото масло и разбъркваме. Намазваме изстиналия блат с този крем и го нарязваме на правоъгълни пастички.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...