Продукти:
• 1 кг ванилов сладолед
• 200 г конфитюр от касис
• 200 г малки ореховки
• 100 мл ликьор от вишни
• 20 бадема
Начин на приготвяне:
Конфитюра и чашите за сладолед слагаме 1 час предварително в хладилника. Ореховките потапяме в ликьора, а бадемите обелваме и изпичаме в слаба фурна.
На дъното на всяка чаша слагаме 2 лъжици сладолед с 2 ореховки в средата, заобиколени с конфитюр. Покриваме със сладолед и украсяваме с печени бадеми.
Сервираме сладоледа веднага.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...