Продукти: (за 2 порции)
• 1 с.л. мед
• 3 с.л. бяло вино
• 2 ч.л. ром
• 1ч.л. кора от лимон
• сок от 1 лимон
• 150 мл бита сметана
• 2 ч.л. нарязани печени лешници или бадеми
Начин на приготвяне:
Смесваме първите пет съставки и ги оставяме да престоят покрити с капак една нощ. На следващият ден прибавяме сметаната и разбиваме, докато не получим пухкава смес.
Разделяме парфето в две високи стъклени чаши (за шампанско) и поръсваме с ядките. Сервираме охладено.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...