Кулинарни рецепти » Палачинки с грис

 Палачинки с грис

Продукти:

• 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. грис
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 10 г масло
• 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В 1 ч.ч. врящо мляко при непрекъснато бъркане сипваме постепенно гриса, добавяме маслото и сваряваме грисена каша, която оставяме около 1 час да изстине.

От брашното, жълтъците и останалото мляко заедно със солта приготвяме рядко тесто, което разбъркваме до хомогенна маса с изстиналата грисена каша. Изпичаме палачинките от двете страни в малко тиганче. Сервираме ги топли.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало