Начин на приготвяне:
Сваряваме във вода без сол 1.5 кг добре изчистено телешко шкембе. Щом стане готово, го нарязваме на дълги ивици.
Отделно приготвяме запръжка от 1/2 с.л. брашно и 1/2 с.л. краве масло. Заливаме я с бульона от шкембето и прибавяме 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер, бахар и наситнен магданоз. Посоляваме и оставяме бульона да поври няколко минути.
После сипваме в него 1 шепа ориз и го сваряваме. Накрая подправяме с 2-3 яйца и прибавяме шкембето. Подправяме чорбата със счукан чесън, подкиселен с оцет.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...