Кулинарни рецепти » Супа от леща с пушени ребра

 Супа от леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 300 г пушени ребра
• 1-2 стръка праз
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио /или свинска мас/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме лещата да се вари в подсолена вода. Щом водата възври, прибавяме ребрата, а след 30 мин - ситно нарязания праз.

Приготвяме запръжка от брашното и мазнината, разреждаме и я сипваме при лещата и месото.

Когато месото започне да се отделя от ребрата, обираме го и го накъсваме на парченца, след което го връщаме в супата само да възври. Поднасяме супата, поръсена със смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало