Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки дреболии

 Чорба от агнешки дреболии

Продукти: (за 6 порции)

• 1 комплект агнешки дреболии
• 1 връзка пресен лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. оцет
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме черния дроб, сърцето, момиците и бъбреците на едно агне да се варят в 1,5 л подсолена вода. След като се сварят ги нарязваме на еднакви парченца, а бульона прецеждаме.

Запържваме ситно нарязания пресен лук в сгорещеното олио, зачервяваме с червения пипер и изсипваме в супата, където сме върнали и нарязаните дреболии. Прибавяме ориза и десетина зърна черен пипер и оставяме чорбата да ври до увирането на ориза. Малко преди да я свалим от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Застройваме супата с яйцата, разбити с киселото мляко и оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало